Senatorul PSD Ion Chelaru a anunţat duminică că şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei, care a fost programată pentru luni, a fost amânată pentru data de 3 februarie, din cauza condiţiilor meteorologice.

Ion Chelaru, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că Biroul Comisiei de revizuire a Constituţiei a hotărât ca şedinţa care ar fi trebuit să aibă loc luni la ora 13.00 să se amâne pentru data de 3 februarie, la ora 11.00.

”Estimăm că forma amendată a proiectului de revizuire a Constituţiei o vom finaliza în câteva zile, începând cu data de 3 februarie, pentru ca apoi să o înaintăm Curţii Constituţionale şi Comisiei de la Veneţia”, a susţinut Chelaru.

Comisia de revizuire a Constituţiei urma să înceapă să analizeze luni amendamentele reformulate din observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Consiliului Legislativ. Amplul document de 120 de pagini cuprinde amendamentele care ar putea fi eliminate sau modificate de către membrii comisiei.

Unele texte iniţiale din proiectul de revizuire a Constituţiei urmează să fie rediscutate, amendate sau chiar eliminate în urma observaţiilor Comisiei de la Veneţia şi Consiliului Legislativ.