Linişte! Aceasta este senzaţia pe care o ai când ajungi în biserica Buna Vestire din Ploieşti, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului Mircea Ionescu Quintus.

Singura dovadă de...fast o reprezintă cei patru soldaţi din Garda Naţională, care flanchează sicriul în care îşi va dormi somnul de veci politicianul respectat atât de colegii de partid, cât şi de adversari.

De altfel, tot din modestie, doamna Viorica Quintus a refuzat funerarii naţionale pentru soţul său. Autorităţile îi oferiseră un loc de veci la Cimitirul Bellu din Capitală, depunerea sicriului la Palatul Parlamentului (aşa cum s-a întâmplat şi în cazul deceselor lui Ion Diaconescu şi Radu Câmpeanu), dar doamna Quintus a declinat oferta şi a cerut ca soţul să să fie depus la biserica de cartier. Cartier în care Mircea Ionescu Quintus a trăit, cu diverse pauze, o sută de ani.

S-au recules lângă sicriul cu trupul neînsufleţit Ludovic Orban, preşedintele PNL, Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL, liderii liberali Dan Radu Ruşanu, Nini Săpunaru, Raluca Turcan, Răducu Filipescu, Iulian Dumitrescu, George Ionescu. Nu au lipsit nici cei alături de care Quintus construia PNL-ul în anii 90: Iulian Teodorescu, Alexandri Nicolae,Viorel Dijmărescu, Adrian Semcu

O figură aparte a fost Mircea Dridea, bun prieten cu Quintus. De altfel, seniorul liberal povestea întotdeauna că a admirat performanţele din teren ale lui Dridea, fiind un suporter declarat al Lupilor Galbeni

Şi adversarii politici i-au arătat lui Quintus respectul cuvenit în aceste momente. Din delegaţia PSD au făcut parte: Bogdan Toader, Ludmila Sfîrloagă, Radu Oprea, Cristian Ganea, Rodica Paraschiv.

Poate că politicienii actuali vor învăţa lecţia modestiei de la cel care a fost Preşedinte al Senatului, ministru al Justiţiei, preşedintele PNL (cel care a reunit în 1992 partidele liberale).

Conform surselor apropiate familiei, la înmormântare şi -au anunţat participarea în afara liderilor PNL şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, dar şi foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.