România are nevoie de o clasă de mijloc conturată, reprezentativă şi puternică, care nu poate fi obţinută decât printr-un sistem fiscal stabil şi coerent, susţine deputatul PSD Ana Birchall.

"Diminuarea clasei de mijloc sau lipsa de stabilitate a unui sistem fiscal şi macro-economic nu se mai pot opri la graniţele unui stat şi se pare nici la ţărmul unui continent. Sunt probleme care ne afectează pe toţi, probleme globale care necesită abordări şi soluţii unitare. Este de la sine înţeles că, după reducerile salariale din 2010, clasa de mijloc din România a avut de suferit. Atât calitativ, cât şi cantitativ aceasta s-a redus. Familii care depindeau de veniturile obţinute de la stat s-au aflat brusc în imposibilitatea de a plăti cheltuielile zilnice. Mai mult decât atât regimul fiscal s-a modificat considerabil şi TVA-ul a crescut nepermis de mult, cu cinci procente până la 24%", afirmă deputatul PSD într-un comunicat de presă.

Ana Birchall a subliniat faptul că Guvernul USL a luat o serie de măsuri, adoptate cu celeritate după învestirea în funcţie, printre care revenirea la nivelul de salarizare ante 2010, renunţarea la impozitarea pensiilor, susţinerea sectorului IMM-urilor şi nu în ultimul rând reducerea TVA la pâine cu obiectivul de a consolida clasa de mijloc din România.