La o întâlnire cu organizaţia de tineret a PSD, premierul Victor Ponta a dezvăluit cum a votat la alegerile prezidenţiale de după 1989. Din câte se pare, majoritatea voturilor au fost pentru contracandidaţii PSD.

„În `90 am votat cu Raţiu, în `92 cu Constantinescu, în `96 cu Constantinescu, în 2000 cu Isărescu, în 2004 cu Năstase, în 2009 cu Antonescu în primul tur şi cu Geoană în turul doi. Dar nu vă luaţi după mine la vot, nu întotdeauna aleg varianta câştigătoare. Nu îmi pare rău că am mers la vot.

Cum ar spune un amic mai cinic, gradul de succes e direct proporţional cu numărul de încercări. Mai bine participaţi chiar dacă nu iese cine doriţi, decât să nu participaţi şi să nu aveţi un cuvânt de spus”, a declarat Victor Ponta.

Surprinzător, în anul 2009, atunci când susţine că a votat în primul tur cu candidatul PNL, Victor Ponta era nici mai mult nici mai puţin decât purtătorul de cuvânt al candidatului PSD Mircea Geoană! Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind şef de campanie electorală, Ponta a răspuns: „L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România”.

De altfel, legat de alegerile prezidenţiale din 2009, au rămas memorabile declaţiile lui Victor Ponta, după încheierea turului al doilea, privind furtul voturilor:“La ei sistemul de furat voturi a funcţionat mai bine”, declara atunci actualul premier, sugerând că PDL a reuşit să “fure” mai multe voturi decât a furat PSD. După alegerile de atunci, câştigate de Traian Băsescu, candidatul PSD Mircea Geoană a declarat că Ponta l-a învăţat să mintă în legătură cu celebra vizită la Sorin Ovidiu Vântu. “Domnul Ponta mi-a spus, dacă vă întreabă de vizita la Vântu, minţiţi”, spunea Geoană după alegeri.

 

VIDEO: B1.ro