Avocatul George Botez, consilier local PSD, continuă investigaţia privind organizarea conferinţei de presă comună PNL-USR, organizată pe acoperişul Primăriei Ploieşti. Din păcate, organizarea unui astfel de eveniment ar putea duce la anularea actului de donaţie dintre OMV Petrom şi Primăria Ploieşti!

"Stimate Domnule senator Iulian Dumitrescu !

Aceasta ar fi scrisoarea deschisa numarul doi, fara a vrea sa ma simt intr-o competitie cu ilustrul Eminescu la numarul lor !
Dupa cum cred ca ati aflat pana acum de la apropiatii dumneavoastra ( nu am pretentia sa ma cititi pe Facebock caci am si eu limitele mele ), am o neliniste legata de formele legale in baza carora ati avut acces pe acoperisul Primariei Ploiesti pentru a lansa la apa alianta incheiata de partidul pe care il conduceti cu mai micii, dar datatorii de sperante judetene, aliati pe care vi i-ati facut.

In prima mea misiva am evocat faptul ca legalmente nu era posibil ca o conferinta de presa cu caracter eminamente politic sa aiba loc in ( pe ) sediul primariei dat fiind faptul ca aceasta cladire este destinata exclusiv activitatilor administrative, asa cum rezulta din contractul incheiat cu OMV.
Pentru acest fapt, am solicitat domnului primar Dobre, subordonatul dumneavoastra pe linie de partid liberal, sa ne puna la dispozitie, noua, consilierilor locali, documentele aferente nefericitei locatiuni. Insa, ca prin minune, coloanele cetatii au fost cuprinse de liniste, niciun raspuns nefiind primit pana la acest moment. Si, retineti ca au trecut mai mult de 30 de zile de la data solicitarii, termenul legal fiind expirat desi, in opinia mea, acesta trebuia sa fie mult mai scurt.

V-am solicitat si dumneavoastra sprijinul dar, se pare ca preocupat de treburile campaniei electorale in care trebuie sa ucideti tot ce misca politic in jurul dumneavoastra, aruncand cu vitriol si ponegrind la gramada oameni pe care nu-i cunoasteti, nefiind printre noi, prahovenii, de vreo cateva zeci de ani, ati omis sa imi raspundeti.

Am mers mai departe, cu rabdare, si l-am intrebat pe cel care trebuia sa va dea acceptul, directorul cladirii primariei, si mi-a comunicat in mod public ca nu vi l-a dat si ca nu stie ca cineva sa va fi incuvintat desfasurarea conferintei de presa.

Eu, unul, sunt sigur ca s-a incalcat legea. De catre primarul Dobre, de PNL, de USR-ul cel neprihanit si de pacatosi mancator. Daca la PNL nu aveam asteptari ( si stiu ce spun ), ma mira ca fetele mari de la USR au fost de acord sa va insotesca in aceasta operatiune pe care o apreciez ca fiind in afara legii, pervertindu-se si dedulcindu-se la foloase.

S-ar putea sa gresesc sau poate nu !

Tocmai de aceea, in numele unei singure cafele baute impreuna de noi odata, va rog, stimate domn, sa imi dovediti ca ma insel si ca dumneavoastra ati avut permisiunea legala de a tine conferinta de presa pe acoperisul primariei si ca ati platit ploiestenilor pentru asta ! Doi bani, atat ! Cei din primarie sunt prea lasi sa recunoasca greselile facute.
Iar dupa ce imi veti fi dovedit acest lucru, vreau sa va asigur, stimate domn, ca veti primi scuzele mele publice, daca am gresit !

Pana atunci, imi permit sa afirm ca acea conferinta de presa de pe acoperisul primariei a reprezentat o incalcare a legii de catre apostolii dreptatii prahovene ! De catre cei care declarau ca domnia legii este nenegociabila. Bine, nu pentru ei ! Dupa mine, lucrurile stau exact invers, legea fiind incalcata ! Gresesc, domnule senator ?

Cu stima,
Av Sorin George Botez
Consilier local PSD Ploiesti"