Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi seară, decretele privind numirea lui Mihnea Motoc în funcţia de ministru de Externe şi a lui Hegedüs Csilla ca ministru al Culturii.
Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Băsescu a semnat, marţi, decretul prin care se ia act de demisia lui Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele a semnat decretul prin care se numeşte Mihnea-Ioan Motoc în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.
Totodată, preşedintele a semnat, marţi, decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului Hegedüs Csilla, ministru al Culturii şi viceprim-ministru.

"La data prezentului decret încetează efectele Decretului nr. 619/2014 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 741 din 10 octombrie 2014. Ceremonia de depunere a jurămintelor de învestitură va avea loc miercuri, 19 noiembrie a.c., după publicarea decretelor în Monitorul Oficial", se arată în comunicat.

Kelemen Hunor a anunţat, marţi, că UDMR o propune pe Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, pentru conducerea acestui minister.

Totodată, premierul Victor Ponta a anunţat în cadrul şedinţei de Guvern de marţi, că Mihnea Motoc, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, este propunerea sa pentru portofoliul Ministerului Afacerilor Externe.