Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului, şi-a depus, vineri după amiază, candidatura pentru postul de primar al Ploieştiului.

În acelaşi timp a fost depusă şi lista de candidaţi pentru viitorul Consiliu Local Ploieşti. Echipa PSD Ploieşti a fost însoţită la Biroul Electoral Municipal de către Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, şi de senatorul Augustin Mitu, coordonatorul pentru alegerile locale în municipiul reşedinţă de judeţ.

Interesant este că actuala listă propusă de PSD ploieştenilor cuprinde foarte multe nume noi, buni profesionişti, persoane cu o mare notorietate în domeniile lor.

Astfel, primul este, bineînţeles, Cristian Ganea, actualul primar interimar, preşedintele PSD Ploieşti. Este urmat de avocatul George Botez, liderul consilierilor PSD din actualul Consiliu Local.

Pe locul trei, avem parte de prima surpriză: Marius Dinu, actualul manager al Spitalului de Obstretică Ginecologie din Ploieşti.

Locul patru este ocupat de Marilena Stanciu, actual consilier local, social democrata fiind cunoscută pentru implicarea în asigurarea unui învăţământ de calitate în şcolile şi grădiniţele din Ploieşti.

Viceprimarul Răzvan Ursu ocupă locul cinci. Gheorghe Andrei, colonel MI, în rezervă, fost portar al echipelor Petrolul Ploieşti, Metalul Plopeni şi Prahova. Absolvent de IEFS şi Drept, o personalitate a Ploieştiului, ocupă locul şapte

Pe locul nouă, avem din nou o surpriză: Stefan Dănescu, este fiul unui ploieştean renumit, George Ioan Dănescu, cel mai intransigent ministru de interne al României de după Revoluţie

Locurile 10, 11, 12  şi 13 sunt ocupate de actualii consilieri Sanda Dragulea, Robert Văscan, Minea Constantin şi Marcian Cosma.

Social democraţii demonstrează prin această listă că pot forma o echipă nouă, cu oameni de calitate. Aduc în faţa ploieştenilor o parte dintre actualii consilieri locali, dar oameni noi, care nu sunt cunoscuţi în mediul politic.