Curtea Constitutională a decis miercuri,cu majoritate de voturi, că este constituţională limitarea dreptului parlamentarilor de a formula orice fel de amendamente la proiectul bugetului de stat.

Curtea a respins astfel sesizarea PDL, PP-DD şi UDMR privind modificarea Legii 500 privind finanţele publice.

"Prin legea de modificare a legii finanţelor publice nu ai voie să intervii să soliciţi o suplimentare decât dacă obiectivul respectiv sau ceea ce soliciţi se regăseşte în buget. Nu se acceptă decât ceea ce a spus Guvernul şi atâta tot. Mă refer la amendamente şi la orice modificări de buget", e nemultumirea Opozitiei.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege de modificare şi completare a Legii 500/2002 a finanţelor publice. Potrivit actului normativ la articolul 17, după alineatul (2) s-a introdus un nou alineat, alineatul 2 indice 1, cu următorul cuprins: "Parlamentul va lua în dezbatere numai amendamentele prin care se propun modificări sau completări la proiectul legii bugetare anuale şi la anexele la acesta, la creditele bugetare şi/sau de angajament prezentate de Guvern în structura prevăzută de art. 36 alin. (1)."