PSD Ploieşti: “ Ploieştenii nu pot achita facturile cu promisiunile primarului Volosevici!”

PSD Ploieşti critică, într-un comunicat de preesă, votul aleşilor PNL şi USR Plus pentru majorarea tarifului la gigacalorie. Publicam integral comunicatul social-democratilor ploiesteni:
 
"Organizaţia municipala Ploieşti a Partidului Social Democrat ia act cu mare îngrijorare de votul exprimat în consiliul local prin care majoritatea PNL-USR a aprobat creşterea preţului la gigacalorie, acesta fiind majorat de la 375,26 lei/Gcal/TVA inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus.
 
Am solicitat atât în şedinţele consiliului local cât şi în conferinţele de presă ca primarul Volosevici să explice ploieştenilor de unde va avea banii necesari pentru suportarea acestei creşteri de preţ, ştiut fiind că bugetul ploieştean este sărăcit din cauza administraţiei incompetente a primarului liberal şi a majorităţii din consiliu.
Orb, surd şi mut, primarul Volosevici nu a dat un răspuns coerent problemelor ridicate de noi, limitandu-se la a spune doar că el garantează că vor fi bani pentru subvenţie. Probabil că această garanţie va fi la fel cu cea care a dat-o pentru rezolvarea tuturor celorlalte probleme ale Ploiestiului. De aceea, la această ora, Ploiestiul este un oraş acoperit cu gunoaie, fară marcaje rutiere şi fară cel mai mic respect pentru siguranţa cetăţeanului.

Însă Volosevici a preferat să facă jocuri politice şi să se transforme în avocatul creşterii de preţ, susţinând în şedinţa consiliului necesitatea majorării preţului la gigacalorie, majorare suportată de bugetul local din banii ploiestenilor. În acest mod, bani care trebuiau alocaţi transportului în comun, sănătăţii, siguranţei cetăţeanului şi ordinii publice, învăţământului şi altor servicii publice se duc în buzunarul operatorului de termie.
 
Solicităm ca în viitoarea şedinţă de consiliu primarul să identifice sumele necesare acoperirii subvenţiei pentru a fi acordată populaţiei, deoarece la acest moment nu exista alocată suma de peste 90 milioane lei necesară. În caz contrar urmează să studiem posibilitatea de a anula în instanţă hotărârea de consiliu adoptată ieri, una complet injustă pentru ploieşteni.
Dar, ce mai contează ploieştenii, domnule Volosevici ? Important este că i-aţi păcălit şi v-au votat !"