Premierul Victor Ponta a criticat Curtea Constituţională, care a stabilit, marţi, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.Jurist de profesie, Ponta a lansat un atac voalat la adresa Curţii, uitând faptul că deciziile CCR se pun în practică şi în niciun caz nu se discută.

Prezent, la fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme. În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

"Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei "încurajează companiile să nu plătească taxe".

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este "o lege proastă" şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia româneaască.

Declaraţia vine după Curtea Constituţională a stabilit, marţi, că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional.

Curtea Constituţională a admis, marţi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului referitor la ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind insolvenţa şi a constatat totodată că întreg actul normativ este neconstituţional.