Fostul deputat prahovean Sebastian Ghiţă nu mai este urmărit internaţional în vederea încarcerării.

Mandatul său de arestare în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT a fost revocat joi, în urma deciziei magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti.

Decizia de arestare preventivă în lipsă fusese luată în 15 martie 2017 de Tribunalului Prahova şi devenise definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti. Curtea de Apel Ploieşti a făcut publică soluţia de revocare a mandatului de arestare pentru Sebastian Ghiţă.

Curtea de Apel Ploieşti a făcut publică soluţia de revocare a mandatului de arestare pentru Sebastian Ghiţă.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestui”, se arată într-un comunicat al instanţei.

Hotărârea luată joi de Curtea de Apel Ploieşti este definitivă, astfel că omul de afaceri poate reveni în ţară. Acesta era ultimul dosar în care fostul deputat primise mandat de arestare preventivă.