Deputatul Elena Udrea a afirmat, într-o postare pe Facebook, că este indignată de modul în care primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost scoasă din sediul DNA, în cătuşe, şi a afirmat că va cere să o viziteze pe Vasilescu în arest, în calitate de membru al comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor.

”Sunt indignată de felul în care Lia Olguţa Vasilescu a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA. Da' ce se putea întâmpla? Să o ia femeia la fugă, să bată poliţiştii?
Încă o dată se dovedeşte că prezumţia de nevinovăţie şi considerarea demnităţii umane, pe care Europa strigă către noi să le respectăm, se aplică doar puternicilor zilei, care obţin despăgubiri uriaşe de la televiziuni sau rejudecarea unor procese, atunci când pretind/ consideră că li s-a afectat imaginea”, a scris Elena Udrea comentând reţinerea de către DNA a Liei Olguţa Vasilescu.

Udrea a anunţat că va depune cerere, prin avocatul său, să meargă la arestul central al IGPR, în calitate de deputat şi membru în comisia pentru drepturile omului. ”Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătuşată acum un an, pentru a dovedi că există curaj şi solidaritate în societate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăţi normale, fără de care România nu poate avea viitor”, crede Udrea.

Aceasta a apreciat că Olguţa Vasilescu este acuzată într-un caz de finanţare a campaniei electorale, lucru ce i se poate imputa fiecărei persoane care a candidat vreodată la alegeri.
”Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om! Este în puterea fiecăruia să se opună maşinăriei fricii”, a mai scris Elena Udrea.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost reţinută de procurorii DNA, fiind acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 pentru alegerea primarului municipiului Craiova şi că a primit apoi mită în calitate de primar.