Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că nu susţine proiectul de lege al senatorului ALDE Cristiana Anghel privind incriminarea insultei şi calomniei, spunând că este o idee periculoasă să arestezi oameni "pentru că se înjură pe stradă sau la televizor"

"Eu cred că asta ar mai lipsi în România, să mai băgăm oameni în puşcării că se înjură între ei, aşa cred eu. Am înţeles, este foarte mare supărare că oameni din presă critică, înjură, jignesc oameni politici. Nu-s de acord cu această atitudine, cu familii jignite, cu copii, dar până la urmă poate reuşeşte societatea, în ansamblu, şi clasa politică şi presă să aibă o proprie resetare şi să avem altă abordare", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că senatorul Cristiana Anghel a prezentat acest proiect de lege în cadrul şedinţei grupurilor reunite ale coaliţiei, care a avut loc luni, şi i-a transmis de atunci faptul că iniţiativa nu are susţinerea sa. "Îi respect intenţia. I-am spus (Cristianei Anghel - n.r.) că nu susţin această iniţiativă (...) şi cred că nici PSD nu o susţine, va ţine cont partidul de ceea ce spun", a spus Dragnea.

"Ideea de a rezolva aceste lucruri băgând oameni în puşcărie că se înjură pe stradă sau la televizor mi se pare extrem de periculoasă", a precizat liderul interimar al PSD.