În timp ce celelalte partide aruncă pe piaţă tot felul de nume în cursa pentru Primăria Ploieşti, PSD- partidul aflat la guvernare- păstrează tăcerea.

O tăcere suspectă am putea spune, mai ales că a rămas mai puţin de un an până la viitoarele alegeri locale

Tăcerea PSD ar putea avea în spate un plan bine pus la punct pe principiul proverbului românesc „Când doi se ceartă, al treilea câştigă”.

Liderii PSD aşteaptă liniştiţi să vadă principalele candidaturi la fotoliul de primar al Ploieştiului, iar apoi vor arunca pe piaţă o candidatură incontestabilă, un nume cunoscut ploieştenilor, suficient de rodat în politică, un politician versat capabil să facă faţă oricărui tip de atacuri.

Analizând situaţia actuală din PSD Prahova două nume par să se încadreze perfect în acest scenariu: deputatul Ion Eparu şi senatorul Daniel Savu.

Mergând mai departe cu analiza noastră putem spune că deputatul Eparu este un tip mult prea rigid şi incapabil să răspundă atacurilor sub centură venite de la contra adversari.

În această situaţie rămâne în joc numele senatorului Daniel Savu. Savu are o revanşă importantă de luat în faţa lui Andrei Volosevici. În 2008, senatorul PSD a pierdut în faţa lui Volosevici într-o campanie plină de atacuri sub centură. Acum, Daniel Savu îşi cunoaşte foarte bine contracandidatul, iar sintagma „Savu- securistul” folosită în urmă cu opt ani de PDL şi de Volosevici este perimată şi nu mai impresionează pe nimeni.

În plus, se pare că au fost realizate mai multe sondaje de opinie care îl dau pe Daniel Savu câştigător cert al unei bătălii politice cu Andrei Volosevici.

Ultimul sondaj îi îngrijorează pe liberali care se văd nevoiţi să analizeze foarte bine cele trei candidaturi anunţate în interiorul partidului pentru că îşi doresc foarte mult să câştige Primăria Ploieşti pentru a spăla imaginea filialei în faţa conducerii centrale.

Rămâne de văzut dacă Daniel Savu va accepta o astfel de candidatură, dar cunoscând ambiţia senatorului social democrat suntem convinşi că va intra în cursa cu Volosevici pentru a-şi lua revanşa.