Deputatul Alina Gorghiu, preşedintele PNL, a venit la Ploieşti pentru a participa la manifestările prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea partidului.

„Avem şi un eveniment politic care înseamnă, practic, oficializarea unui pas pe care PNL îl face către o politică mai curată, şi aici vorbim de schimbări statutare care implementează criterii de integritate şi nu criterii cu dedicaţie, cum se întâmplă pe la PSD, criterii de integritate foarte clare pentru membrii PNL, care nu vin pentru că ne dorim să sancţionăm un membru sau altul, ci pentru că dorim să venim în aşteptarea electoratului din România şi a celor care vor mult mai multă integritate în politica românească. Nu va fi o schimbare de formă, nu va fi un simulacru această modificare la statut, va fi o modificare de substanţă”, a afirmat Gorghiu.

Nimic anormal, până aici, doar că tânăra şefă a liberalilor s-a gândit să vorbească despre viitoarele criterii morale ale membrilor de partid, tocmai în sediul filialei al cărui preşedinte era scos cu cătuşe din sediul DNA. Şi nu pentru că trecuse pe roşu la semafor, ci fiind acuzat de luare de mită. E drept că pe lângă mita vehiculată, spre exemplu, în cazul Mazăre, bănuţii despre care se spune că i-ar fi luat Roşca par o glumă proastă.

Dar... Alina Gorghiu a povestit la Ploieşti că, în viitor, cei condamnaţi definitiv vor fi excluşi automat din partid. Liderul PNL a explicat că liberalii cred în prezumţia de nevinovăţie şi fără o condamnare definitivă nu pot fi excluşi oameni.

Un argument logic. Doar că, nu pot să cred că procurorii DNA inventează dosare de luare de mită, de abuz în serviciu sau de trafic de influenţă doar aşa, pentru simplul motiv că nu agreează faţa unui deputat sau vreunui senator.

În momentul în care jurnaliştii i-au solicitat Alinei Gorghiu să spună care este situaţia lui Mircea Roşca, liderul PNL a spus sec: „Mircea Roşca este membru PNL”. Scurt şi sec!

Aş fi preferat ca Roşca, cel care s-a autodeclarat întotdeauna ca fiind „un liberal autentic” să fi urmat gestul lui Liviu Dragnea sau a lui Viorel Hrebenciuc şi să demisioneze. Era mai corect ca deputatul să îşi anunţe suspendarea din PNL şi demisia din Camera Deputaţilor. Nu de alta, dar Roşca a distrus filiala Prahova a PNL. Şi vă reamintim doar că la alegerile europarlamentare liberalii prahoveni s-au clasat doar pe locul 5.

Oricum, dacă tot funcţionează prezumţia de nevinovăţie, nu înţeleg de ce deputatul de Valea Prahovei a preferat să stea pitit într-un birou din sediul PNL, cu uşa închisă. Nu era mai cinstit dacă ar fi venit în sala de conferinţe a sediului PNL şi ar fi participat la întâlnirea cu jurnaliştii prahoveni? Avea, astfel, prilejul să anunţe oficial că şi-a reluat activitatea în Camera Deputaţilor. Nu de alta, dar nu toţi jurnaliştii sunt activi pe Facebook...