Vicepremierul Liviu Dragnea este  deranjat de documentul prin care 63 de parlamentari PNL cer, fără o discuţie prealabilă în USL, modificarea legii electorale în 2016 pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene.

"Niciodată nu ai stabilitate, în permanenţă eşti obligat acolo să faci tot felul de compromisuri în cadrul legii", a declarat Dragnea despre propunerea PNL de alegere indirectă a preşedinţilor de CJ. "Să revenim la instabilitate - eu nu susţin aşa ceva", a completat Dragnea.

"Se explică inexplicabil", a mai zis Dragnea legat de faptul că proiectul PNL nu a fost discutat în USL.

Legat de faptul că PNL ar intenţiona să-şi asigure o linişte electorală în 2016, Dragnea a replicat dur: "Dacă asta este unul din motive, e un motiv incorect care nu are legătură cu ţara. Dacă ăsta e motivul, sper sa nu fie ăsta, atunci e un lucru foarte grav, să încercăm să modificăm acte normative pe interese electorale. PSD-ul va rămâne primul partid în România", a declarat Dragnea.

"Nu putem continua aşa. Această ţară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depun un proiect de modificare a unei legi importante, pentru că nu discutăm de lucruri neimportante, discutăm de rediscutarea unui sistem administrativ. Noi acum ne aşteptam sa discutăm despre modificarea legii de alegere a parlamentarilor. Astea sunt lucruri care trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic? Bine. Nu putem? Trebuie să hotărâm să nu mai păcălim populaţia", a declarat Dragnea.

Un numar de 63 de parlamentari PNL au semnat un proiect care avantajează partidul mai mic şi dezavantajează partidul dominant la alegerile locale din 2016. Documentul publicat de pesurse.ro nu a fost discutat în USL, dar a ajuns în Parlament.

Iată modificările pe care PNL le doreşte:

1. Primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, dacă în primul tur de scrutin niciunul dintre candidaţi nu a obţinut 50%+1 din voturile exprimate

2. Preşedintele de consiliu judeţean să nu mai fie ales uninominal, direct, pe buletinul de vot, aşa cum este n prezent, ci să fie ales de către consilierii judeţeni