Încercarea vicepremierului Liviu Dragnea de a studia, într-o perioadă cât mai lungă, materialul de urmărire penală adunat împotriva lui în dosarul privind fraudarea referendumului din 29 iulie 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu se pare că a luat sfârşit.

După ce săptămâna trecută Liviu Dragnea a lipsit de la întâlnirea cu procurorii anticorupţie, care fusese stabilită pentru a definitiva procedura prezentării materialului de urmărire penală, anchetatorii DNA au hotărât să nu se mai lase "fentaţi" prin pretextele invocate de inculpat.

Conform surselor " Evenimentului zilei ", procurorii au aplicat deja textele legale care le permit să treacă la faza următoare a procedurii, chiar dacă vicepremierul Liviu Dragnea a evitat, prin absenţă, să semneze procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală. Anchetatorii au început, de ieri, să lucreze la întocmirea actului de sesizare a instanţei de judecată (rechizitoriu, în termeni tehnici).

Reamintim că, în toamna anului trecut, împotriva lui Liviu Dragnea a fost începută urmărirea penală pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de secretar general al PSD. Patru acuzaţii au fost formulate la adresa lui Dragnea, anchetat pentru că a încercat, împreună cu mai multe persoane, să măsluiască adevărul privind rezultatele votului de la referendum, cu scopul de a obţine pragul necesar pentru suspendarea preşedintelui ţării.

Conform surselor Dragnea va fi trimis în judecată pentru infracţiunea de "folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".