Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat, la Slatina, că partidul pe care îl conduce a făcut aproape toate alianţele posibile şi nu regretă acest lucru deoarece acestea şi-au atins scopul pentru care au fost create, însă acum nu are în vedere o altă alianţă, ci construirea unei majorităţi în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi pentru a forma un nou guvern.

"Eu, alianţele mi le-am cam făcut. Am făcut cam toate alianţele posibile, nu regret. Nici Alianţa D.A., care trebuia făcută şi care şi-a atins scopul, nici alianţa USL, care trebuia făcută şi care şi-a atins o mare parte din scop. Acum, nu cred, însă, că mai este momentul alianţelor, nu avem în vedere nicio alianţă, avem în vederea construirea unei majorităţi, pentru prezidenţiale şi bineînţeles pentru un alt guvern", a afirmat Antonescu răspunzând unei întrebări privitoare la o posibilă alianţă politică după alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL a mai afirmat că nu are "emoţii" la alegerile pentru Parlamentul European, deoarece PNL este mai mobilizat şi mai determinat ca oricând.