După ce Ploieştiul a fost „lovit” de o ploaie torenţială mai bine de 72 de ore, social-democraţii prahoveni au găsit soluţia pentru a scăpa municipiul de urgia naturii. Ei au apelat la ajutorul lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, convinşi fiind că sintagma „Iliescu apare, soarele răsare” încă mai funcţionează. Şi...surpriză! Chiar a funcţionat!

Aşa se face că la apariţia lui Ion Iliescu în centrul Ploieştiului a ieşit soarele, e drept unul cam cu dinţi, dar după ploaia torenţială din ultimele zile a fost un semn bun.

Trebuie să spunem că fostul preşedinte al României a venit la Ploieşti pentru a lansa două cărţi despre revoluţia din 1989: „Ion Iliescu. Fragmente de viaţă şi istorie trăită”, publicat la Editura “Litera” în anul 2011 şi „Ion Iliescu , om şi lider”, publicat la Editura “Litera”, în martie 2013.

A beneficiat de o numeroasă asistenţă social-democrată formată din primari, consilieri locali şi judeţeni sau şefi de deconcentrate. Nu de alta, dar Iliescu nu a mai ajuns, oficial, la Ploieşti de mai bine de trei ani şi era cazul ca liderii partidului, mai mari sau mai mici, să înveţe din experienţa sa politică.