Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut discuţii, luni, cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern. Negocierile între cei doi lideri ai coaliţiei au eşuat, în condiţiile în care premierul nu a venit cu o propunere de restructurare a Guvernului sau cu un nou program de guvernare, au declarat pentru Mediafax surse politice. Conducerea ALDE se reuneşte de la ora 16.00 şi ar putea decide ieşirea de la guvernare. De asemenea, liderii PSD au fost convocaţi de Viorica Dăncilă în şedinţă a Comitetului Executiv, pentru ora 17.00.

 

Liderul tinerilor din ALDE anunţă ca va vota pentru ieşirea partidului din "guvernarea PSD fără cap"

 

Potrivit surselor citate, liderii PSD şi ALDE au avut discuţii la Palatul Victoria. Şedinţa coaliţiei era anunţată încă de săptămâna trecută, în contextul în care ALDE se va reuni tot luni la Parlament în Biroul Politic Central pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianţă cu Pro România.

 

Conform surselor citate, la discuţia de luni dimineaţă de la Guvern Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu nu au ajuns la o înţelegere. Premierul nu a venit cu o restructurare guvvernamentală şi nici cu un program de guvernare aşa cum a cerut ALDE, motiv pentru care în Biroul Politic Central al ALDE, de la ora 16.00, se va discuta care sunt paşii următori. Având în vedere că niciuna dintre cerinţele ALDE nu a fost respectată, nu este exclus ca decizia să fie ieşirea de la guvernare.

 

Sursele citate spun că ALDE a reproşat PSD că în continuare girează un buget nerealist, programul de guvernare se bazează pe lucruri care nu pot fi făcute, iar restructurarea cerută, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizată.

 

De asemenea, liderii PSD au fost convocaţi de Viorica Dăncilă pentru o şedinţă a Comitetului Executiv, de la ora 17.00.

 

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Satu Mare, că nu a avut nicio discuţie cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi luni într-o şedinţă a coaliţiei, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

 

Ultima discuţie dintre Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu a avut loc miercuri, însă nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului cerută de ALDE, potrivit unui comunicat transmis de partidul lui Tăriceanu imediat după întrevedere.

 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

 

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

 

 

 

Sursa:www.hotnews.ro