Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reghin, că speră ca în curând relaţiile din coaliţia guvernamentală să fie clarificate şi că prin întoarcerea liderului formaţiunii în ţară, Victor Ponta, social-democraţii sunt în echipa completă pentru a putea discuta acest aspect. ‘Este o discuţie care nu este finalizată (cu UNPR, n.r.) şi sperăm să o clarificăm cât de curând. Să se clarifice inclusiv relaţiile din coaliţie care nu sunt foarte tensionate, numai că trebuie să fie clarificate. Am înţeles că s-a întors şi Victor Ponta în ţară, deci am putea să fim în echipa completă să discutăm (...) În ceea ce priveşte revenirea premierului în ţară, nu pot decât să îi spun, cu drag, bun venit. Nu am ştiut că vine, am văzut şi eu la televizor dar este un lucru foarte bun. Şi dacă de mâine se întoarce la guvern, iar este foarte bine", a arătat Liviu Dragnea.

Acesta a arătat că în timpul turneului său în ţară, unde a luat contact cu membrii Comitetelor Executive ale organizaţiilor judeţene a constatat că 'partidul este supărat din cauza votului din Parlament', pentru directorul Serviciului de Informaţii Externe.

"Era normal să fie supărat, dar e un partid care-şi revine repede. A fost ceva neaşteptat şi ceva puţin neobişnuit. Dar avem puterea să trecem şi să ţinem această coaliţie pentru a avea stabilitate guvernamentală", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă mai există şi alte nemulţumiri, Dragnea a spus că nu, întrucât UNPR a dat asigurări că "pe acest subiect au avut o altă poziţie pentru că au avut o altă opţiune şi o altă concepţie, dar în ceea ce priveşte actul de guvernare efectivă nu se pune problema să nu se susţină actele normative sau să nu se susţină guvernul în ansamblu".

AGERPRES