PNL şi PDL vor avea până la sfârşitul lunii iulie un candidat unic la preşedinţie şi, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă, a anunţat liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

"Procesul de fuziune merge în forţă mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie", a declarat Iohannis.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a subliniat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune.

"Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la preşedinţie. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Aţi văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide, deci suntem pe un drum bun, care va aduce multă speranţă României, care va crea nu numai un partid care poate să fie o alternativă serioasă — şi va fi — la PSD, ci şi un partid mare de centru-dreapta, care să propună un proiect serios românilor", a afirmat Blaga.