PNL a stabilit un target de 25% din voturile românilor la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor. Obiectivul a fost stabilit de Delegaţia Permanentă a partidului, iar Biroul Politic al PNL va stabili ţinte separate pentru fiecare organizaţie judeţeană a partidului.

"Urmărim prin deciziile pe care le adoptăm trecerea de la romantismul politic celebru al PNL la un pragmatism politic, astfel încât în momentul în care intrăm în campania electorală pentru europarlamentare să fim pregătiţi cu adevărat pentru obiectivul politic pe care ni l-am stabilit. Delegaţia Permanentă a mandatat BPN ca la următoarea şedinţă să se ia decizii cu target-ul stabilit pentru fiecare organizaţie, astfel încât obiectivul strategic minim stabilit pentru europarlamentare, de 25%, să fie atins", a declarat Eduard Hellvig, secretarul general al PNL.

Targetul fixat organizaţiei Prahova a liberalilor este de 30%, un target destul de ridicat, dar justificat de rezultatele peneliştilor la alegerile parlamentare din 2012.
Oricum se pare că va urma pace în PNL, deoarece lista de europarlamentari a partidului va fi deschisă de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Această mişcare le va asigura liberalilor o “locomotivă” puternică pentru europarlamentare şi va stinge veşnicul conflict dintre Crin Antonescu şi Tăriceanu. Surse din PNL afirmă că Adina Vălean, soţia preşedintelui Antonescu, va primi pe lista de europarlamentare doar locul zece, loc menit să demonstreze că liderul liberal se fereşte de acuzaţiile de “nepotism” de care a avut parte la ultimele alegeri pentru Parlamentul European.
Se pare că organizaţia Prahova nu va avea un candidat propriu pe lista pentru desemnarea europarlamentarilor, preferând să o susţină pe Adina Vălean.