Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de marţi spre miercuri, intoxicate cu o substanţă toxică care provenea din componenţa unui insecticid folosit într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Poliţia a deschis dosar penal.

 

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, cu puţin înainte de ora 2.00, prin apel la 112, de existenţa a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanta necunoscută într-un hotel din Râmnicu Vâlcea.

 

„Din cele 21 de persoane aflate în hotel, 17 se aflau în locaţie şi 4 nu au fost prezente în momentul manifestarii situaţiei de urgenţă. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameţeli, iritaţii oculare şi respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani). În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanţe iritante. Acesta provenea probabil din componenţa insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului”, transmite, miercuri, ISU Vâlcea.

 

Deşi în urma discuţiilor cu autorităţile din Râmnicu-Vâlcea s-a avansat soluţia relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor şi obţinerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămână în aceeaşi locaţie.

 

Cele doua persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conştiente, cu efectele simptomelor iniţiale mult diminuate.

 

Poliţiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro