Primarul comunei Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov, a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul minorei violate de mai multe persoane, acum 4 ani. Edilul este suspectat de act sexual cu un minor, potrivit informaţiilor Digi24. Alţi doi bărbaţi au ajuns şi ei după gratii, suspectaţi de viol.

 

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au reţinut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, arată un comunicat al poliţiei.

 

„Nu fac niciun comentariu, e un dosar în cercetare. Nu e nimic adevărat, sunt repercusiunile mele politice şi atât”, a spus primarul.

 

Joi dimineaţă, anchetatorii au făcut precheziţii atât la locuinţa primarului Robert Ştefan, cât şi la sediul primăriei.

 

El şi alţi patru bărbaţi care ar fi fost implicaţi în agresiune au fost audiaţi la sediul Poliţiei Ilfov.

 

Agresiunea sexuală ar fi avut loc la finalul lui 2018. Potrivit informaţiilor Digi24, victima ar fi avut la vremea respectivă 12 ani. Fata a rămas însărcinată şi a născut un copil. Anchetatorii fac cercetări pentru a stabili cine este tatăl copilului.

 

Actualul primar este la al doilea mandat şi a mai fost implicat într-un scandal la scrutinul de la alegerile locale, când un bărbat l-a acuzat de agresiune în secţia de votare. Poliţiştii au stabilit atunci că a fost vorba doar de o ceartă.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro