CFR anunţă că în în zilele în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

„CFR SA vă informează că începând de astăzi, 1 august 2017 şi până la sfârşitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, s-au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de COD GALBEN şi COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale”, se mai spune în textul citat.

De asemenea, CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

Pe de altă parte, CFR le recomandă călătorilor să aibă o sticlă cu apă, medicaţia necesară în caz de nevoie şi dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor, să anunţe imediat personalul de tren.