Rata de participare la proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a fost de 96,12%. 70 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei, informează Agerpres.

„Mai exact, dintre cei 123.958 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidaţi. Au absentat 4.741 de de candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Facem precizarea ca alţi 13.380 de candidaţi şi-au echivalat proba cu note obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute în aceasta sesiune, potrivit procedurilor în vigoare”, precizează MENCS.

Sesiunea curentă va continuă azi cu proba de limba şi literatura maternă.

Miercuri, se va desfăşura proba obligatorie a profilului în timp ce vineri, 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16:00), iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.