După lungi dezbateri, Ministerul Educaţiei a aprobat structura anului şcolar viitor. Iar vacanţa de primăvară, care a iscat numeroase controverse, nu va cuprinde şi Paştele ortodox, sărbătorit anul viitor tocmai pe 5 mai.

 

Anul şcolar viitor va începe pe 11 septembrie 2023 şi se va încheia pe 21 iunie 2024 pentru majoritatea elevilor, excepţie fac cei din anii terminali. Vor fi aşadar 36 de săptămâni care vor fi împărţite, ca şi anul acesta, în cinci module de învăţare, urmate de cinci vacanţe.

 

Primul modul începe pe 11 septembrie şi se va încheia pe 27 octobmbrie. Urmează prima vacanţă care se va termina pe 5 noiembrie. Cursurile vor fi reluate apoi până pe 22 decembrie, când va începe şi vacanţa de Crăciun care va dura două săpămâni.

 

Cel de-al treilea modul de învăţare începe pe 8 ianuarie şi se poate încheia pe 9, 16 sau 23 februarie, în funcţie de cum decide fiecare inspectorat şcolar să dea a treia vacanţă care va ţine o săptămână.

 

Va mai fi o vacanţă de o săptămână în perioada 13 -21 aprilie. Este şi vacanţa care a stârnit cele mai multe reacţii pentru că nu include Paştele. aşadar, elevii nu vor fi în vacanţă de sărbătorile pascale care încep pe 5 mai. Ultimul modul va ţine până pe 21 iunie, atunci când va începe şi vacanţa de vară.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro