Serviciul de Ambulanţă România îi sfătuieşte pe oameni să evite contactul cu persoane care sunt răcite sau au gripă, să se spele pe mâini, să-şi acopere nasul şi gura când strănută, să gătească bine ouăle şi carnea, pentru a reduce riscul de infecţie cu noul virus provenit din China.

Serviciul de Ambulanţă România a publicat, pe pagina sa de Facebook, câteva sfaturi în contextul epidemiei de coronavirus, care a pornit din China.

Vineri, autorităţile au instalat la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti afişe în limbile română, engleză şi chineză despre pericolul reprezentat de noul coronavirus. Informaţiile sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie. De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus.

Noul coronavirus a făcut deja 41 de morţi în China, iar 1300 de persoane au fost infectate. Virusul se răspândeşte în întreaga lume. Două cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate până acum în Statele Unite, trei în Franţa şi unul în Australia.