Tragedie în Botoşani, în urma unui incident grav în trafic, care a avut loc joi, în Flămânzi. Un bărbat de 34 de ani a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti. După ce acesta a refuzat să oprească maşina la semnalele oamenilor legii, a început o urmărire ca în filme. Poliţiştii suspectau că bărbatul este sub influenţa alcoolului şi pentru a-l opri, au tras mai multe focuri de armă. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, dar, din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

 

Medicul Georgiana Lazăr, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati, a anunţat că bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate la faţa locului. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost împuşcat în zona hemitoracică stângă, iar glonţul este posibil să îi fi pătruns în inimă sau să-i fi secţionat aorta, informează Agerpres.

 

Potrivit anchetatorilor, victima era din Iaşi, iar motivul pentru care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor nu este cunoscut deocamdată.

 

Incidentul a avut loc pe drumul spre Iaşi. În timpul urmăririi, bărbatul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit într-un cap de pod de pe partea stângă a drumului, după ce maşina a derapat aproximativ 30-40 de metri, potrivit monitorulbt.ro

 

”La data de 17 decembrie a.c., un echipaj de poliţie de pe raza oraşului Flămânzi a fost sesizat de poliţişti din cadrul IPJ Iaşi despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

 

Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, însă conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti.

 

S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului.

 

Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani”, a trabnsmis  IPJ Botoşani după incident.

 

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net