Întrebat dacă în noaptea de Revelion bucureştenii vor putea ieşi în faţa blocului, cu artificii, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a răspuns că adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată de la ora 23:00, relatează Hotnews.

 

Până acum nu a fost luată altă măsură”, a declarat Berbeceanu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii HoReCa, la care a participat şi şefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu.

 

Întrebată dacă Bucureştiul ar putea intra în carantină până la Crăciun, având în vedere că rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit din nou 7 cazuri la mia de locuitori, Oana Niculescu a declarat că nu se poate vorbi despre această situaţie.

 

„Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus. Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie”, a precizat şefa DSP Bucureşti.

 

Ea a mai spus că nu recomandă ca o persoană să meargă în vizită de Crăciun sau de Revelion, dacă are cea mai mică suspiciune de COVID-19.

 

„În momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă”, a mai declarat Oana Niculescu.

 

Marţi, rata de infectare a ajuns la 7,01 cazuri la mia de locuitori în Bucureşti. Recordul a fost vineri când incidenţa raportată a cazurilor la mia de locuitori a fost de 7,04.

 

 

 

 

Sursa: www.libertatea.ro