Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alături de fiica sa pe munte în momentul producerii avalanşei din Munţii Retezat, este internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu multiple traumatisme, fiind singura persoană care a rămas în unitatea spitalicească din grupul celor cinci persoane care au supravieţuit căderii masive de zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Hunedoara, directorul medical Barna Bende, a declarat, duminică, pentru News.ro că trei persoane au fost transportate la spitalul din Hunedoara, în urma accidentului de pe munte, petrecut sâmbătă după-amiază, în care şi-au pierdut viaţa cei doi adolescenţi alpinişti Dor Geta popescu şi Erik Gulacsi.

”Aseară (n.r. - sâmbătă seară) trei persoane au fost aduse la Spitalul Municipal Hunedoara. Este vorba despre un bărbat şi două femei cu vârste cuprinse între 39 şi 54 de ani. Li s-au făcut investigaţii, radiografii, consulturi, iar cele două femei au rămas la UPU sub supraveghere, însă dimineaţă au fost lăsate să plece pentru că nu au necesitat internare”, a declarat medicul Barna Bende.

Potrivit aceleiaşi surse, în schimb, Ovidiiu Popescu, în vârstă de 54 de ani, tatăl fetei decedate, a rămas internat la Chirurgie pentru supraveghere.

"El este policontuzionat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, contuzie de şold, toate pe partea stângă. Este stabil şi nu cred că va sta foarte mult internat”, a mai declarat medicul Barna Bende.

Potrivit medicilor, alte două persoane, tatăl şi sora lui Erik Gulacsi, celălalt adolescent mort, de asemenea, pe munte, în urma avalanşei, au fost transportaţi la Spitalul din Haţeg, pentru îngrijiri medicale, însă nu au necesitat internare.

Avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat a surprins şapte persoane, cinci dintre acestea fiind rănite. În avalanşă, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa.

Duminică dimineaţă, salvatorii au urcat din nou pe munte pentru a încerca să coboare trupurile celor doi copii care au murit izbiţi de stânci în timpul avalanşei.

”Sunt 18 salvamontişti şi cinci jandarmi care au urcat la primele ore ale dimineţii pe munte pentru a recupera cele două trupuri ale copiilor decedaţi, însă traseul va dura 10 - 12 ore. Pe timp de vară traseul se face în patru ore, dar acum este dificil, mai ales că a pornit şi viscolul”, a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Bodean a mai precizat că grupul celor şapte surprinşi de avalanşă era un grup individual faţă de grupul celor 51 care făceau parte dintr-o şcoală de ghizi. Iniţial, urmare a apelului la numărul de urgenţe 112, s-a crezut că este vorba despre un singur grup.