Şeful Poliţiei Capitalei a demisionat din funcţie, arată Bogdan Despescu în raportul prezentat premierului Mihai Tudose, în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

Guvernul a făcut publică Nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate cu privire la cazul poliţistului Eugen Stan şi măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române.

Raportul complet poate fi descărcat la finalui acestui articol, pentru versiunea de mobil a site-ului, sau în dreapta, pentru versiunea de desktop a site-ului.

Şeful Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş Orlando a demisionat în urma scandalului legat de poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de agresiune sexuală. De asemenea, şi adjunctul său Marius Eugen Ştefan a demisionat.

În total, 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor în acest caz, de către şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Nicu Dragoş Orlando fusese numit în funcţie în septembrie 2017.

Alături de el a demisionat şi unul dintre adjuncţii săi, Marius Eugen Ştefan. Acesta fusese numit în funcţie în iulie 2015.

Informaţia se regăseşte în raportul făcut de şeful IGPR Bogdan Despescu.

Conform documentului, “din considerente de onoare profesională”, Nicu Dragoş Orlando a cerut vineri încetarea împuternicirii sale la conducrea Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti.

Din aceleaşi raţiuni a demisionat şi adjunctul său.

Ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile cu privire la săvârşirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul lui Nicu Dragoş Orlando.