Regele Mihai spune, în mesajul de Crăciun, că generaţia tânără ştie ce vrea, iar "cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români" are încredere în viitor, gândurile sale îndreptându-se, de asemenea, către cei bătrâni care "dau o lecţie de curaj", cei îndoliaţi, profesori, medici şi soldaţi.

În mesajul adresat joi, fostul suveran aminteşte că le-a vorbit românilor, pentru prima oară, de Crăciun, în urmă cu nu mai puţin de 75 de ani, iar acum, la aproape un secol distanţă, are încredere în "onestitatea şi pasiunea" tinerilor care ştiu ce vor.

"În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viaţa ţării noastre. Generaţia tânără ştie ce vrea. Cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine. La sfârşit de an, gândul meu merge şi către oamenii în vârstă, unii singuri, alţii bolnavi. Ei ne dau o lecţie de curaj şi de demnitate. Trimit încurajare celor care lucrează în spitale şi salvează vieţi. Celor care au inimile îndoliate, ca şi celor îngrijoraţi de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecţiunea şi compasiunea mea", se arată în mesajul fostului suveran.

Regele Mihai îi aminteşte şi pe profesori şi soldaţi, invocând profesionalismul acestora. "Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate şcolile. Însufleţirea şi modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii noştri îşi fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viaţa. Ei dau dovadă de curaj şi profesionalism", se mai arată în mesaj.

În pofida faptului că nu sunt foarte prezenţi public, regele Mihai spune că se bucură, împreună cu regina Ana, pentru că Palatul Elisabeta, Castelul Peleş şi Săvârşinul sunt "pline de viaţă, adună mii de români şi dau un exemplu bun societăţii", multe instituţii şi organizaţii dorind să aibă patronajul Casei Regale.

"Suntem în ajunul sărbătorii naşterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar şi de dezamăgiri şi de griji. Exemplul de iubire şi credinţă al Familiei Mântuitorului se aşază frumos alături de viaţa noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite faţă de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor.Trimit românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii, o părintească binecuvântare", mai spune Regele Mihai