Percheziţii  în Bucureşti şi în judeţul Galaţi. Sunt căutate persoane suspectate de infracţiuni de înşelăciune. Prejudiciul în acest caz depăşeşte un milion de lei.

La această oră, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bucureşti efectuează 21 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune. Totodată, sunt puse în executare 68 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

Peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Galaţi, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

De asemenea, sunt puse în executare 68 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni.

Din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1 Bucureşti a reieşit faptul că, gruparea infracţională nestructurată, formată din 31 de membri, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, aceştia, fără a fi angajaţi ai vreunei societăţi comerciale, ar fi folosit adeverinţe de venit falsificate, pentru a induce în eroare reprezentanţii unor instituţii publice abilitate, în scopul acordării, în mod ilicit, a indemnizaţiei de creştere a copilului.   

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin săvârşirea faptelor este estimat la 1.100.000 de lei. Persoanele identificate vor fi conduse la sediul Poliţiei Sectorului 1, pentru audieri.