Vaccinul anti-COVID-19 este considerat de multă lume salvarea planetei, însă noile descoperiri pun la îndoială acastă speranţă. Medicul Adrian Marinescu, de la Matei Balş, a vorbit marţi seară despre efectele vaccinului, dar şi despre nedumeririle pe care au început să le aibă cetăţenii.

 

Persoanele vaccinate pot răspândi în continuare virusul

 

Medicul Adrian Marinescu a explicat în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, de la Antena3, că multă lume se întreabă care este avantajul vaccinului anti-COVID-19, atâta vreme cât infecţia se poate transmite.

 

Din păcate, chiar şeful companiei Pfizer a recunoscut că o persoană vaccinată poate transmite mai departe infecţia. Cu toate acestea, vaccinul ne ajută să nu dezvoltăm forme grave ale virusului şi, implicit, să reducă numărul deceselor înregistrare zilnic.

 

„Vaccinul are următorul rol: să împiedice îmbolnăvirea, să nu facem forme severe, pentru a diminua mortalitatea. Să nu mai vedem 200 de morţi pe zi (în România).

 

Infectarea se referă la faptul că virusul ajunge la nivelul porţii de intrare. Da, poate să ne infecteze. Doar că rămâne acolo. Nu provoacă mai departe alte modificări”, a dezvăluit Adrian Marinescu.

În plus, medicul de la Balş susţine că există posibilitatea ca transmiterea virusului să fie mai mică, însă nu există cercetări în acest sens. Astfel, după ce se vor vaccina, cetăţenii vor avea imunitate pentru ca organismul să lupte cu virusul.

 

Potrivit medicului Adrian Marinescu, simptomele apărute vor fi similare cu cele de viroză, iar repercursiunile asupra organismului vor avea un impact mult mai mic.

 

“S-ar putea ca şi transmiterea mai departe să se facă într-o mai mică măsură, însă nimeni nu poate să garanteze că nu vom transmite virusul mai departe. Ce înseamnă în plan practic: să luăm cazul virozelor de sezon.

 

Ele se transmit în cadrul familiilor, al cunoscuţilor, dar nu duc la o îmbolnăvire severă. Ajungem să ne curgă nasul, să avem o simptomatologie uşoară. Nu ne vom îmbolnăvi şi nu ne va fi pusă viaţa în pericol. Asta va face, de fapt, vaccinul şi asta vrea să spună compania Pfizer”, a explicat dr. Marinescu, la Antena 3.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro