Ministrul Educaţiei susţine că măsura a fost agreată în cadrul unei întâlniri cu Comisia de Dialog Social, din care fac parte şi asociaţii de părinţi şi elevi. “În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenţilor se va realiza doar pe baza mediei obţinute la evaluarea naţională”, transmite Sorin Cîmpeanu, în condiţiile în care media din gimnaziu conta în proporţie de 20% la nota de admitere la liceu, până acum.

 

Măsura se va aplica din anul şcolar care urmează să înceapă în septembrie. Totodată, în privinţa examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, se va reveni la programa de dinainte de pandemie.

 

“În premiera, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât şi burse de studiu încă de la începutul anului şcolar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condiţiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absenţe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale şi obţinerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a)”, a mai completat Cîmpeanu.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro