Ai voie să claxonezi după fete? Asta a întrebat un şofer supărat că a plătit o amendă usturătoare pentru că a pus mână pe claxon în încercarea de a impresiona o tânără.

 

Poliţiştii i-au răspuns pe Facebook unui şofer care a întrebat de ce a fost amendat după ce a claxonat o fată care îi plăcea. Bărbatul întreba 'Ce lege încalc eu că îmi place o fată?'.

 

'Eram la semafor şi am claxonat o fată care traversa. Las şi eu întrebările astea aici, poate mă lămuriti voi:

 

1.De ce am primit amenda aceasta penibila?

 

2.Ce lege încalc eu că îmi place o fata?

 

3. Cum va dati seama cine claxoneaza ca erau mai multe maşini? Stiu ca nu o sa raspundeti ca nu aveti ce si oricum nu intelegeti. Lasati ba oamenii sa-si faca treaba', este speţa prezentată pe pagina de Facebook a MAI.

 

Răspunsul a venit şi a fost atât amuzant cât şi serios, aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă departamentul de comunicate al Ministerului Afacerilor Interne:

 

Aţi fost amendat pentru că aţi claxonat, nefiind într-o situaţie de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?

 

Că vă place o fată, nu încălcaţi nicio lege şi este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… şi dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonaţi? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?

 

Când cineva claxonează din acelaşi motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiţi atent la gropi… chiar şi atunci când mergeţi pe jos!', scrie MAI.

 

Nu este pentru prima dată cţnd autorităţile folosesc conturile social media pentru a atrage atenţia asupra diverselor abateri. Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook o fotografie amuzantă, care ironizează la modul teoretic fenomenul de corupţie din rândul poliţiştilor rutieri de la radar.

 

 

 

 

Sursa: www.auto-bild.ro