Cititul reprezintă o modalitate de a învăţa lucruri noi. De-a lungul timpului, s-au scris multe cărţi, unele mai frumoase ca altele, în felul acesta transmiţându-se informaţia peste timp, pentru ca oamenii să înveţe ceva şi să nu mai facă aceleaşi greşeli ca în trecut.

 

Nu multă lume ştie, însă, cea mai citită carte din România este cea a lui Igor Bergler, intitulată „Testamentul lui Abraham”. Este cel de-al doilea roman al scriitorului şi a fost vândut în peste 300.000 de exemplare, în ultimii 30 de ani. Igor Bergler fusese în top cu un alt volum, „Biblia pierdută”, care fusese vândut în 160.000 de exemplare.

 

Romanul „Biblia pierdută”, vândut în 31 de ţări

Succesul scriitorului român este de necontestat, iar drepturile pentru romanul „Biblia pierdută” au fost cumpărate în 31 de state. Cartea a fost cumpărată de cele mai bune edituri pentru a fi distribuită cititorilor. Romanul este apreciat foarte mult în Spania şi America Latină, în Italia, Serbia şi fostele republici iugoslave, în Rusia şi fostele republici sovietice vorbitoare de rusă, dar şi în Franţa şi Germania.

 

Cine este Igor Bergler?

Igor Bergler s-a născut pe 27 septembrie 1970, la Reşiţa, în Caraş-Severin. De-a lungul vieţii, acesta s-a remarcat ca scriitor, regizor, realizator de televiziune, critic de film, specialist în marketing. Bărbatul este doctor în Naratologie şi în Ştiinţe Economice.

 

Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, iar, între 1993 – 1997, comunicaţii audiovizuale, la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Acesta se poate lăuda în CV-ul său cu şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist.

 

Igor Bergler are la activ trei cărţi lansate: „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” şi „6 poveşti cu draci”, toate la editura Litera. Pentru abilităţile sale de scriitor Igor Bergler a primit marele premiu al publicului la Târgul de Carte Gaudeamus, romanele sale fiind votate cărţile anului în 2015, 2017 şi 2018.

 

 

 

 

Sursa: www.shtiu.ro