Un număr de 30 de specializări sau programe de studii universitare de la opt universităţi intră în lichidare începând cu anul universitar 2017-2018, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, pus în dezbatere publică.
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2017 - 2018.
Potrivit proiectului, 30 de specializări de la opt universităţi intră în lichidare.
Astfel, la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, domeniul de licenţă "Arte vizuale", vor intra în lichidare specializarea "Arte plastice (sculptură)" şi "Conservare şi restaurare".
La aceeaşi universitate, dar la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Episcop Dr. Vasile Coman” , de la domeniul de licenţă "Teologie" va fi eliminată specializarea "Teologie ortodoxă, asistenţă socială".
La Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, de la domeniul de licenţă "Ingineria mediului", intră în lichidare specializarea "Ingineria şi protecţia mediului în industrie", în timp ce de la domeniul de licenţă "Inginerie industrială" dispare specializarea "Ingineria şi managementul calităţii".
Tot la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, la Facultatea de Istorie şi Geografie, domeniul de licenţă "Istorie" în anul universitar 2017-2018 nu va mai exista specializarea "Muzeologie".
La Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Economice din Braşov, domeniul de licenţă "Economie şi afaceri internaţionale", vor intra în lichidare specializările "Economie şi afaceri internaţionale învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă (IF şi IFR), în timp ce de la domeniul de licenţă "Finanţe", vor dispărea specializările "Finanţe şi bănci - învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă (IF şi IFR).
La aceeaşi universitate, la Facultatea de Istorie, dispare specializarea "Istorie" (IF şi IFR), în timp ce la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca, domeniul de licenţă "Administrarea afacerilor", nu va mai fi specializarea "Economia comerţului, turismului şi serviciilor" (IF şi IFR). Totodată, la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu, domeniul de licenţă "Geografie", nu va mai fi specializarea "Geografia turismului".
În acelaşi timp, de la Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Timişoara, domeniul de licenţă "Administrarea afacerilor" , va dispărea specializarea "Economia comerţului, turismului şi serviciilor" (IF şi IFR)
La Universitatea "Titu Maiorescu” din Bucureşti intră în lichidare specializarea "Ştiinţe politice" de la Facultatea de Ştiinţe Sociale, Politice şi Umaniste, precum şi specializarea "Limbi moderne aplicate".
De la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice - Târgu Jiu a Universităţii "Titu Maiorescu” din Bucureşti, domeniul de licenţă "Administrarea afacerilor", va dispărea specializarea "Economia comerţului, turismului şi serviciilor", la fel şi "Economia mediului", din domeniul de licenţă "Economie".
La Univeristatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Facultatea de Economie şi Administrarea afacerilor, domeniul de licenţă Finanţe, vor fi lichidate specializările Finanţe şi bănci (IF şi ID), în timp ce de la Facultatea de Relaţii internaţionale şi Administraţie, cu domeniul de licenţă "Ştiinţe administrative" , dispare specializarea "Poliţie locală".
În acelaşi timp, la Universitatea “Bioterra” din Bucureşti, Facultatea de Management Agroturistic din Alexandria, domeniul de licenţă "Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală", va fi lichidată specializarea "Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism".
Potrivit proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Educaţiei, de la Universitatea “Sapientia” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti din Miercurea Ciuc, domeniul de licenţă "Biotehnologii", va fi eliminată specializarea "Biotehnologii pentru industria alimentară".
La fel, la Fundaţia "Academia Comercială” din Satu Mare, domeniul de licenţă "Contabilitate" nu vor mai exista, din anul universitar 2017-2018, specializarea "Contabilitate şi informatică de gestiune", precum şi specializările "Management" şi "Finanţe şi bănci".
De asemenea, Universitatea Politehnica din Bucureşti nu va organiza admitere în anul universitar 2017 - 2018 la specializările sau programele de studii universitare de licenţă: Inginerie medicală, Inginerie mecanică (în limba germană), ci doar pentru cele în limba franceză şi engleză.
Consultarea publică durează până în 24 februarie.
Un număr de 30 de specializări sau programe de studii universitare de la opt facultăţi intră în lichidare
9 februarie 2017
- citeşte totul despre:
- studenti,
- universitati,
- studii,
- specializari,
- lichidare
(628 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Zeci de magistraţi acuzaţi de corupţie
(15 august 2013)
125 vizualizări
Codul galben de viscol a fost prelungit în 14 judeţe până sâmbătă, la ora 10.00
(7 ianuarie 2017)
65 vizualizări
Reglementări UE cu privire la încătuşare şi drepturile suspecţilor şi ale acuzaţilor
(20 februarie 2016)
780 vizualizări
65% din şinele de tren necesită reparaţii capitale
(14 decembrie 2015)
509 vizualizări
Raed Arafat, anunţ important despre noile restricţii anti-Covid-19. Ce măsuri vor fi obligaţi să accepte cetăţenii de acum înainte
(25 martie 2021)
163 vizualizări
Fiecare român produce 10 tone de gunoi pe an, dublu faţă de media europeană
(24 noiembrie 2014)
50 vizualizări
Cinci bărbaţi din Târgu Secuiesc, înşelaţi pe internet de un necunoscut. Ce le promitea contra unor sume de bani
(19 octombrie 2020)
78 vizualizări
Meteorologii anunţă că vremea se înrăutăţeşte la sfârşitul săptămânii. Va bate vântul şi va ploua în aproape toată ţara, iar în unele zone, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.
(19 noiembrie 2020)
293 vizualizări
Colectiv: Numărul deceselor a ajuns la 43. Doi pacienţi au murit în această dimineaţă, după ce alţi nouă şi-au pierdut viaţa sâmbătă
(8 noiembrie 2015)
441 vizualizări
Ameninţare cu bombă la un mall din Bucureşti. Sute de persoane au fost evacuate
(20 februarie 2020)
50 vizualizări
Codruţ Şereş a fost condamnat definitiv
(27 ianuarie 2015)
40 vizualizări
Principesa Margareta, noul preşedinte al Crucii Roşii Române
(16 mai 2015)
185 vizualizări
Bacalaureatul continuă miercuri şi joi cu proba competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
(12 iunie 2019)
46 vizualizări
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
(10 aprilie 2018)
222 vizualizări
Raed Arafat: 22 de oraşe mari din România au rata de incidenţă peste 3 la mia de locuitori
(21 octombrie 2020)
240 vizualizări
Vicepremierul Oprea vrea să majoreze vârsta de pensionare a militarilor
(7 decembrie 2014)
225 vizualizări
Concertul Celine Dion de la Bucureşti se reprogramează pentru 2023, biletele cumpărate deja rămân valabile
(7 mai 2021)
47 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Descoperă anotimpul cu magie şi răsfăţ la AFI Ploieşti!
Publicat la data de 4 noiembrie 2024
-
Timiş: Primarul comunei Tomnatic, un avocat şi alte 5 persoane, reţinuţi de procurorii Parchetului European pentru fraude cu fonduri europene
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump sau Kamala Harris?
Publicat la data de 5 noiembrie 2024
-
Donald Trump a câstigat cel de al doilea mandat de presedinte al SUA
Publicat la data de 6 noiembrie 2024