Majoritatea PSD din Camera Deputaţilor a reuşit, miercuri, să impună adoptarea unui proiect de lege care prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copil. Măsura mai trebuie însă promulgată de şeful statului şi va intra în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta este publicată în Monitorul Oficial al României. 

 

Dublarea alocaţiilor a fost adoptată cu 179 voturi pentru, 0 împotrivă, 29 de abţineri, în timp ce 3 deputaţi nu au votat.

 

Potrivit modificării adoptate de Parlament, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

Majorarea alocaţiei de stat pentru copil are loc după ce, în februarie, tot în plenul Parlamentului, de data asta la presiunea PNL, a fost votată creşterea alocaţiei începând cu 1 martie 2019.

 

Ministrul Finanţelor Publice a precizat că dublarea alocaţiei de stat ar avea un impact bugetar de 6 miliarde lei, ceea ca ar conduce la un deficit de 4,1-4,3% din PIB.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro