S-a confirmat că Alexandra a fost ucisă. Unchiul fetei, cel care a anunţat că ADN-ul din butoiul în care au fost găsite oasele este al fetei de 15 ani, a apărut în lacrimi la Antena 3.

Familia Alexandrei este distrusă de durere şi de furie: "Au fost anunţaţi de tragedie chiar de Ministrul Justiţiei, le-a spus că fiica lor a fost omorâtă de Gheorghe Dincă şi arsă în locuinţa acestuia din Caracal".

Rezultatele ADN confirmă că Alexandra Mâceşanu a fost ucisă. Oasele din curtea criminalului sunt ale fetei, iar familia ei a fost anunţată oficial. În acest fel, anchetatorii au acum şi dovada materială a crimei, după ce Gheorghe Dincă îşi recunosuse fapta.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani le-a dat vineri mai multe detalii anchetatorilor, iar seara a venit şi confirmarea uciderii Alexandrei, pe 25 iunie, la o zi după ce fusese răpită de criminal. Acesta a luat-o la ocazie cu o zi înainte, a lovit-o în maşină după ce i-a cerut să facă sex, a dus-o la el acasă unde a violat-o, a bătut-o şi a legat-o de un pat.

Filmul crimei de la Caracal. Alexandra a fost ucisă

În dimineaţa zilei de 24 iunie, Alexandra Mâceşanu se urcă într-o maşină de ocazie, la Caracal. La volan, Gheorghe Dincă, un bărbat din localitate în vârstă de 66 de ani. Acesta i-a propus să facă sex, nu în maşină, ci să meargă într-un loc ferit. "Fata nu s-a speriat. S-a opus, dar am lovit-o, i-am pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi.", a povestit Dincă anchetatorilor.

I-a imobilizat mâinile, apoi au plecat spre casa din Caracal, aflată la câţiva kilometri distanţă. Acolo a dus-o într-o cameră unde a ţinut-o legată la ochi, pe un pat sudat de fier-betonul din pereţi. A bătut-o, apoi a violat-o.

A doua zi de dimineaţă, pe 25 iunie, Dincă a plecat de acasă, a ajuns la Craiova şi a lipsit aproape două ore. În acest timp, Alexandra a găsit un telefon al criminalului, fără acces la internet. A sunat la 112 şi a cerut ajutprul. Nu putea să iasă din casă, afară erau câini sălbatici, în plus, nu ştia dacă nu cumva bărbatul care o răpise era în curte.

A vorbit patru minute cu angajaţii statului pe care i-a implorat să o ajute. În zadar, însă. Poliţiştii au intrat în casa criminalului la 19 ore de la apel. A fost, însă, mult prea târziu. Copila fusese abuzată sexual, omorât, apoi incendiată.

Alexandra a fost ucisă şi trupul băgat într-un butoi

Gheorghe Dincă s-a întors acasă şi a realizat că fata apelase la 112. După cum a declarat chiar el anchetatorilor, i-a dat o palmă fetei, care a căzut, s-a lovit la cap şi a murit.

Surse din anchetă au dezvăluit că Gheorghe Dincă le-a spus poliţiştilor, vineri, că după ce a ucis-o pe fată, a pus-o într-un butoi fără fund de aproximativ 1,60 metri, sub care erau lemne şi a dat foc. Aceleaşi surse spun că bărbatul de 66 de ani a dezvăluit că a mai pus în butoi 3 kilograme de vaselină şi un rulou de carton asfaltat.

Anchetatorii au găsit în butoi oase calcinate şi dinţi umani. Testele ADN au arătat, vineri seara, că e vorba despre părţi din corpul Alexandrei Mâceşanu. Astfel, poliţiştii au acum şi dovada materială a uciderii fetei de 15 ani.

Gheorghe Dincă a recuoscut şi uciderea Luizei Melencu, o adolescentă de 19 ani dispărut în aceleaşi circumstanţe în urmă cu trei lui, la Caracal. Nu există încă probe materiale ale morţii ei.