La zece luni de când Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să retragă licenţa OTV, Dan Diaconescu a găsit soluţia pentru ca "televiziunea poporului", aşa cum numea el postul Oglinda Television - pe scurt, OTV - să ajungă, din nou, în casele românilor.

După încercări repetate şi eşuate de a găsi soluţii legale în România, salvarea OTV a venit de pe pământ sfât, de la Vatican. Noul studio al OTV de la Vatican nu va fi mai mare decât sufrageria din Romană unde a început Dan Diaconescu să fie celebru.

Prima emisie a "noului" OTV a avut loc ieri, aşa cum anunţa chiar patronul, însă nu din Italia, unde acesta a obţinut licenţa, ci de la Bucureşti. Dintr-un studio care semăna foarte mult cu acela din care îşi ţinea emisiunile până în ianuarie 2013, din faţa unui laptop şi cu aceeaşi vervă cu care şi-a obişnuit telespectatorii, Diaconescu anunţa: "Am învins. Binele învinge întotdeauna răul".

Primul invitat în deja celebra "Dan Diaconescu Direct" a fost o româncă aflată la muncă în Italia. Foarte încântată de revenirea moderatorului ei preferat şi a postului de televiziune pe care, spunea ea, îl umărea cu regularitate, românca a promis că îşi va anunţa toţi conaţionalii cunoscuţi aflaţi în Italia să se uite de acum înainte la OTV.

"Sunt viu, doamnă", şi-a anunţat Diaconescu interlocutoarea.

Potrivit patronului postului, televiziunea emite pe trei căi: internet, pe www.televiziuneapoporului.ro, prin satelit şi prin intermediul unei televiziuni locale italiene.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa din 22 ianuarie, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite.

Licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.