Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins  de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

 

Potrivit unui comunicat transmis Europa FM de Poliţia de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

 

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6:00 dimineaţa, la Frontiera Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

 

Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, s-a legitimat la frontieră cu un paşaport italian.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontier Arad, Filip Ionuţ Matei:

 

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune”, se arată în comunicat.

 

Cetăţeanul italian va fi predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Potrivit corespondentului Europa FM, Ciprian Boiţiu, bărbatul nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost reţinut si, conform procedurilor,   a fost încătuşat doar în maşina cu care Poliţia de Frontiera îl transportă către autorităţile de la Bucureşti.

 

În zona Sibiu, bărbatul va fi predat către Poliţia Română, care îl va duce la Bucureşti.

 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

 

Detaliile anchetei jurnalistice care a condus la expunerea chirurgului fals, povestite în Deşteptarea

 

Alături de jurnaliştii de la Libertatea, Cătălin Tolontan a pornit pe urmele depistării chirurgului Matthew Mode, prezentat drept „unul din cei mai buni chirurgi plasticieni din SUA” de una dintre clinicile private unde acesta a lucrat în România.

 

Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real) a fost condamnat în Italia pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic şi a pretins că este cardiolog, totuşi în România el nu a fost oprit să opereze în mai multe clinici private.

 

Bărbatul cu doar 8 clase a susţinut  că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA.

 

În urmă cu o zi, în Deşteptarea, la Europa FM, Cătălin Tolontan a prezentat detaliile anchetei jurnalistice:

 

Cum s-au prins colegii dintr-un spital privat că este ceva suspect cu Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real)

 

La cea mai recentă dintre operaţii, într-o clinică în care opera pentru prima dată, asistentele au remarcat că nu ştia să-şi pună mănuşile si să se spele corect pe mâini.

 

„La un moment dat, a ajuns şi la spitalul Monza. În momentul în care a intrat în sala de operaţie, urma să facă o înlocuire de implant mamar, asistentele şi-au dat seama că ceva nu e în regulă. El nu ţinea mâinile în sus, aşa cum le ţin toţi chirurgii după ce se spală şi se sterilizează pe mâini.

 

Aşa că au avut suspiciuni şi au început să investigheze cine este Matthew Mode?”, a povestit Cătălin Tolontan, în Deşteptarea.

 

 

 

 

Sursa: www.europafm.ro