Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacurile cibernetice asupra mai multor site-uri ale anumitor instituţii din România.

 

Site-urile Guvernului (gov.ro), al Ministerului Apărării (mapn.ro), al CFR (cfrcalatori.ro) şi al unei instituţii financiare (potrivit unor surse, ar fi vorba despre OTP Bank) au fost atacate cibernetic vineri dimineaţă.

 

Grupul de hackeri Killnet a revendicat atacul şi susţine că acesta a venit în urma declaraţiilor făcut de preşedintele PSD Marcel Ciolacu potrivit cărora acesta a promis că va trimite arme letale Kievului.

 

„Preşedintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu, a emis o declaraţie în care a promis autorităţilor ucrainene „asistenţă maximă” în furnizarea de arme letale Kievului.

 

Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României”, a transmis grupul de hackeri pe Telegram.

 

„Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparenţă şi relaţii publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. Nu, este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcţionează, sau să îţi plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, aşa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

 

Şi în Cehia ar fi avut loc atacuri cibernetice asemănătoare, potrivit presei cehe.

 

De asemenea, Killnet a atacat cibernetic şi un aeroport din SUA pe acelaşi motiv: furnizarea de arme Ucrainei, potrivit nbcconnecticut.com.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro