Sistemul informatic al Vămii nu va funcţiona de vineri, de la ora 12.00, până luni, tot la ora 12.00, a anunţat joi ANAF. Sistemul Informatic Integrat Vamal va fi indisponibil ca urmare a migrării bazelor de date pe noi echipamente, urmând ca structurile vamale teritoriale să treacă la utilizarea "procedurii alternative în vederea asigurării continuităţii derulării formalităţilor vamale. Asta presupune, potrivit informaţiilor Profit.ro, ca angajaţii vămii să lucreze pe hârtie pentru a permite tranzitul de persoane şi mărfuri.

 

"ANAF informează că, în perioada vineri, 14 februarie 2020, ora 12.00 – luni, 17 februarie 2020, ora 12.00, Sistemul Informatic Integrat Vamal va fi indisponibil ca urmare a migrării bazelor de date pe noi echipamente. Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF a luat toate măsurile administrative necesare şi a informat toate structurile vamale teritoriale cu privire la utilizarea în această perioadă, conform dispoziţiilor legale, a procedurii alternative în vederea asigurării continuităţii derulării formalităţilor vamale", potrivit unui comunicat ANAF.

 

Efectele unei astfel de situaţii sunt îngreunarea activităţii vameşilor şi, implicit, creşterea timpilor de aşteptare în vamă, în funcţie de cât de aglomerat este. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care ANAF a decis să deruleze această operaţiune la final de săptămînă.

 

Sistemul IT al Vămii este administrat de Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare (CNIF), structură a Ministerului Finanţelor care administrează infrastructura IT a ANAF, precum şi a Finanţelor  şi a altor agentţii subordonate ministerului, lucrează la remedierea situaţiei.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro