Autorităţile din judeţul Argeş au interzis folosirea coşurilor de mână în magazine. Motivul este acela de a se evita aglomeraţia, respectiv infectarea cu virusul din China. Clienţii nu respectă distanţarea socială atunci când au coşuri de mână, pe când dacă au căruţ de cumpărături, vor trebuie să respecte distanţa, cel puţin atât cât măsoară căruciorul.

Argeşul a interzis folosirea coşurilor de mână în magazine, pentru a se evita aglomeraţia, respectiv pentru a nu se mai încălca distanţarea socială. Astfe, clienţii, indiferent de ce vor cumpăra vor apela la cărucioarele din magazine.

Măsura a fost luată după discuţii dintre autorităţile din judeţ şi reprezentanţii marilor magazine. Astfel, la întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, poliţia, jamdarmeria şi ISU. De asemenea, măsura a fost luată în contextul în care se apropie Sărbătorile de iarnă şi se aşteaptă un val mare de clienţi.
 

Mesajele din magazine prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des, în timp ce retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt posibile. „În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas„, se mai arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, prefectul a stabilit cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale să ţină în continuare legătura pentru găsirea celor mai noi şi eficiente soluţii pentru limitarea răspândirii în judeţ.