Odată cu venirea toamnei au venit şi din ce în ce mai multe amenzi. Dacă până acum numărul acestora era mic, poliţiştii de la Rutieră au avut de muncă. Datele arată că aproximativ 2.000 de şoferi au rămas fără carnetul de conducere ca urmare a infracţiunilor comise în trafic. Poliţia Rutieră mai anunţă că se vor intensifica controalele şi în perioada următoare.

 

Bilanţul anului 2021 arată peste 2.500 de accidente rutiere grave

Deşi un an cu destule restricţii, asta nu a diminuat şi numărul participanţilor la trafic. Bilanţul emis de Poliţia Rutieră, din păcate, arată că s-au produs aproximativ 2.500 de accidente, multe dintre ele grave.

 

Cele peste 2.500 de accidente din primele şapte luni ale anului au generat 932 de morţi şi peste 2.00o de răniţi, conform datelor funrizate de Poliţia Rutieră.

 

În 2019, în România se înregistrau aproximativ 4.421 de astfel de accidente. Rezultatul final al acestora era de 894 de morţi şi 4.200 de răniţi. În 2020 numărul a crescut la 3.637 de accidente grave, care au lăsat în urmă 812 oameni morţi şi 3.344 răniţi grav.

 

Principalele cauze ale accidentelor au fost viteza necorespunzătoare, mersul pe jos şi pietonii. Poliţia Rutieră a indicat, de asemenea, deficienţe de infrastructură şi semnalizare, inclusiv indicatoare rutiere degradate sau lipsă, drumuri deteriorate şi semnalizare necorespunzătoare.

 

Poliţia Rutieră spune că luna septembrie a adus şi mai multe amenzi

A venit toamna şi odată cu ea mulţi şoferi au ieşit în trafic. Aglomeraţiile, ambuteiajele şi întârzierile în trafic au determinat şi mai multe infracţiuni. Aşa se face că doar în această lună Poliţia Rutieră a ridicat carnetele a peste 2.000 de şoferi. Au fost întocmite peste 300 de dosare penale şi au retras aproximativ 544 de certificate de înmatriculare.

 

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.625 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către pasageri, precum şi 51 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către minorii sub 14 ani”, anunţă IGPR într-un comunicat emis zilele acestea.

 

Ministerului Afacerilor Interne propune un proiect de diminuare a accidentelor

Proiectul anunţat de MAI vizează scăderea accidentelor şi deceselor rutiere. Oficialii ministerului spun că proiectul prevede amenzi şi o suspendare de 120 de zile a carnetului de conducere pentru „comportament agresiv” în trafic, inclusiv conducere greşită, folosind sunet sau semnale luminoase pentru a forţa în mod nejustificat un alt şofer să elibereze banda sau să conducă foarte aproape de un alt vehicul pentru a-l intimida pe şofer.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro