Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat  că educaţia este singura modalitate prin care se poate face prevenţie, afirmând că, dacă nu se vor face investiţii în şcoli, atunci România trebuie să investească "foarte mult în construirea de penitenciare".

Prezent marţi la bilanţul Parchetului General, Robert Cazanciuc le-a spus procurorilor că, în domeniul prevenţiei, Ministerul Justiţiei şi CSM au demarat un program, în cadrul căruia procurorii au mers în şcoli ca voluntari şi au încercat să facă educaţie juridică elevilor.

"Educaţia, mai ales de la o vârstă fragedă, este singura modalitate prin care putem cu adevărat să schimbăm ceva, pentru că adevăratele probleme ale României sunt generate încă de dezvoltarea insuficientă, vicierea valorilor, perpetuarea ideii că banii se câştigă oricum, prin orice mijloace, cu orice risc. Dacă nu vom investi în şcoli, în mod sigur trebuie să ne pregătim să investim foarte mult în construirea de penitenciare, pentru că problemele pe care le avem acum cu supraaglomerarea acestora vor fi şi mai mari", a afirmat Cazanciuc.