Studenţii de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş în colaborare cu Fundaţia Studim şi Primăria Târgu Mureş au reuşit, sâmbătă, să intre în Cartea Recordurilor, după ce 1.507 persoane s-au spălat simultan pe dinţi.

Judecătorul Guinness Book, Pravin Patel, a anunţat sâmbătă după-amiază că Biroul Guinness Book din Londra a confirmat doborârea recordului mondial deţinut de oraşul Cairo (Egipt), care a reuşit să adune 1.148 de persoane ce s-au spălat simultan pe dinţi.

Dragoş Vulcu, preşedintele Organizaţiei Studenţeşti de Medicină Dentară din Târgu Mureş, unul dintre organizatori, s-a declarat încântat de faptul că peste 1.500 de persoane au înfruntat o ploaie torenţială şi au participat la cea mai mare lecţie de igienă orală din lume.

Înainte ca cei 1.507 de oameni să se spele simultan pe dinţi, aceştia au asistat, în Parcul Municipal din Târgu Mureş, la o lecţie de igienă orală de circa 30 de minute, susţinută de un profesor din Elveţia, apoi fiecare participant a pus în aplicare ceea ce a învăţat.

Fiecare participant la eveniment a primit din partea sponsorului evenimentului, CURAPROX din Elveţia, un kit complet de produse de igienă orală, periuţă dentară, pastă de dinţi, periuţă interdentară, aţă de dinţi, apă de gură, racletă linguală etc.

AGERPRES